woensdag 9 november 2011

Tips om te besparen

Diverse suggesties die ik gevonden heb om geld te besparen.  Sommigen pas ik ook toe en zijn best nuttig

Fiets in de auto

Als je met de auto naar de stad gaat, neem dan je fiets mee en parkeer buiten de stad. Rijd dan met je fiets naar de stad. Je kan ook de bus naar het centrum nemen. Je bespaart er heel wat brandstof mee en je moet geen parkeerplaats betalen.

Boodschappenlijstje

Maak altijd een boodschappenlijstje voor je naar de winkel vertrekt. Hou je daaraan en laat je niet verleiden tot onnodige aankopen.

Broodmachine

Koop een broodbakmachine en bak zelf je brood. Je brood kost maar een kwart van het brood in de winkel. Bak het grootste formaat en stop je brood in de diepvriezer. Een gezin dat dagelijks een groot brood eet, verdient de bakmachine na twee maanden terug. Op jaarbasis bespaar je 350 euro, zondagen en vakanties niet meegerekend.

Regenwater

Vang het regenwater op in een verplaatsbare ton om je wc door te spoelen. Het is gratis en je hebt geen kalkaanslag meer.

Zaterdagavond kopen

Ga naar een warenhuis op zaterdagavond. Vele producten worden dan aangeboden aan de helft van de prijs omdat de geldigheidsdatum dreigt te vervallen. Ik koop die allemaal op en zet ze in de diepvries of maak onmiddellijk maaltijden klaar en vries die in.

Poetsen zoals in oma's tijd

Ga terug naar de reiniginsmiddelen van onze oma's. Is je pan aangebrand, doe er dan gewoon heet water en wat soda in en alles is in een mum van tijd weer proper.

Online winkelen

Ik doe de wekelijkse boodschappen via de website van een supermarkt. Ik stuur mijn bestelling door en moet mijn aankopen gewoon gaan afhalen. Ik word niet verleid tot onnodige aankopen. Ik kan ook een limiet zetten op mijn eindbedrag. Daardoor sta ik niet voor verrassingen aan de kassa.